Wij willen graag het beste voor uw kind, vandaar dat wij hoge eisen stellen aan onze medewerkers. Wat hen onderscheid van anderen is dat zij een een pedagogische opleiding op HBO of MBO niveau 4 hebben, ruime werkervaring en passie voor het begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling en talenten. 

Onze pedagogen krijgen regelmatig bijscholing en coaching. Zij zorgen ervoor dat uw kind zich veilig en thuis voelt bij Kinderopvang de Speelboom, zodat uw kind naar hartenlust kan ontdekken, spelen en leren! Graag stel ik u voor aan de eigenaresse en onze pedagogen die elke dag met veel liefde en plezier voor uw kind zorgen.

Marie-Louise v/d Hooff

Eigenaresse

Vanuit diverse management functies ben ik 15 jaar verantwoordelijk geweest voor meerdere locaties en het opzetten van nieuwe locaties in de kinderopvang. Daarnaast heb ik een aantal jaar een eigen advies- en trainingsbureau gehad. Van waaruit ik als interim manager/trainer zorgde voor cultuurverandering en het verhogen van de pedagogische kwaliteit, bij verschillende kinderopvangorganisaties. Ik ben afgestudeerd als pedagoog en ik heb een master in management. 

Ik ben opgegroeid in het mooie Brabantse land, waar ik veel vrijheid had om zelf te mogen ontdekken, experimenteren en ervaren. Dit heeft me geleerd dat kinderen veel meer kunnen dan dat wij denken, als je kinderen maar voldoende ontwikkelkansen biedt. Zeven jaar geleden moest ik opvang gaan zoeken voor mijn dochter en helaas was er geen enkele opvang die voldeed aan mijn eisen. Hierdoor ontstond mijn wens om een eigen kinderopvang op te zetten en zo is de Speelboom geboren. Betaalbare opvang met een hoge pedagogische kwaliteit, die service en flexibiliteit biedt aan ouders afgestemd op hun wensen. En door de vele ontrustende media berichten kunt u via ons goed beveiligde camera systeem meekijken met uw kind. Samen met u als ouder, willen wij bij de Speelboom uw kind de allerbeste zorg en aandacht geven.

Wendy van Es

Vestigingsmanager

Pedagogisch coach

Sinds de opening van de Speelboom in 2015 ben ik werkzaam bij dit leuke kinderdagverblijf als pedagoog. Ik heb de Speelboom op zien groeien en ontplooien tot een kinderdagverblijf met een hoge pedagogisch kwaliteit. Naast het behalen van mijn HBO pedagogiek diploma, heb ik ook diverse certificaten behaald, o.a: beweegkriebels voor jonge kinderen, beweegplezier voor kinderen vanaf 4 jaar, persoonlijk meesterschap, Meldcode en SISA, kinderEHBO en bedrijfshulpverlening.

Ik ben begonnen als pedagogisch medewerker op de groep. Ik vind het belangrijk om kinderen te begeleiden in hun ontwikkelproces en het ontdekken van hun eigen unieke talenten. Als je kinderen zelf laat ontdekken, kunnen kinderen meer dan dat wij denken. Kinderen observeren en die handvatten aan reiken zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Naast het werken met kinderen, kreeg ik steeds meer interesse in organisatorische en beleidsmatige taken. Na een half jaar deze taken naast het groepswerk te hebben gedaan ben ik nu officieel van 1 januari 2019 locatiemanager geworden. Naast de taken die behoren bij mijn functie als vestigingsmanager, ben ik ook pedagogisch coach. Dit houdt in dat ik de medewerkers coach en begeleid bij verschillende opvoedvragen en/of adviezen.

Samen met u als ouder ga ik ervoor om uw kind het allerbeste te bieden.

Marion Wellin

Coördinator BSO/inval

Sinds januari 2017 werk ik 4 dagen met veel plezier bij de Speelboom, eerst op de babygroep, daarna op de BSO en momenteel ben ik werkzaam op de peutergroep en ondersteun ik de vestigingsmanager. Het werken met de kinderen maakt mij erg blij; de puurheid, de nieuwsgierigheid en de behoefte om te ontdekken maken dat het werken met kinderen elke dag weer anders is. Ik vind het belangrijk dat de kinderen na school een veilige en vertrouwde plek hebben waar zij kunnen spelen en ontdekken.

Ik kan genieten van de momenten waarop de kinderen op de BSO plezier hebben , een knuffel komen geven of halen, een blij gezicht opzetten wanneer we gek doen, maar ook troost kunnen vinden wanneer dat nodig is. Ik ben getrouwd en heb een volwassen dochter. Na mijn opleiding HBO maatschappelijk werk ben ik begonnen in het jongerenwerk, wat ik 6 jaar heb gedaan. Door het project jonge moeders (15 – 25 jaar) ben ik in aanraking gekomen met kinderopvang. Dit sprak mij zo enorm aan dat ik de overstap naar kinderopvang heb gemaakt, waar ik al weer zo’n 18 jaar werkzaam in ben.  Naast mijn ervaring op met name de babygroepen, heb ik ervaring opgedaan met de coördinatie van de verlengde schooldag op een basisschool in IJsselmonde. Hier heb ik 6 jaar leidinggegeven aan verschillende BSO’s, waarvoor ik ook een managementopleiding heb gevolgd. Tevens ben ik de stagebegeleider van de Speelboom en begeleid ik de stagiaires en de werkbegeleiders.

Jacqueline 

Peutergroep Konijntjes,

Kinderyoga/peuterdans docent

Werken met kinderen geeft me veel plezier en uitdaging en ik hou van de afwisseling, geen dag is hetzelfde. Om iets te kunnen betekenen voor kinderen en hun ontwikkeling brengt me veel voldoening en wie weet help ik ze hun eigen passie ontdekken en talenten ontplooien.

Na het afronden van de opleiding tot Kunstzinnig Therapeut heb ik jaren met veel plezier gewerkt op het Kinderdagverblijf, de Buitenschoolse opvang en als Nanny. Toch bleef ik zoeken naar meer diepgang en betekenis in het werk. Ik heb me de laatste 2 jaar laten scholen tot Kinderyoga en Peuterdans Docent en geef in studio’s en op scholen les als freelancer. Ik heb een Basisopleiding Kindercoaching gevolgd, als extra handvat voor mijn werk. Op de groep werk ik hier ook graag mee naast de thema’s, activiteiten, buiten spelen en laat de kinderen zelf de wereld ontdekken. Het liefst voor ieder kind in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Verder houd ik erg veel van dansen, treed ik op in een eigen dansgroep, yoga, reizen, natuur  en mezelf verder ontwikkelen.

Joyce 

Peutergroep Konijntjes

Mijn naam is Joyce Mooij en sinds september 2020 afgestudeerd als pedagogisch medewerker niveau 4. Tijdens mijn opleiding heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in de kinderopvang. Deze kennis wil ik graag gaan toepassen op de baby groep de Schaapjes! Hier kunnen jullie mij 2 dagen in de week vinden, daarnaast kunnen  jullie mij flexibel  tegenkomen op andere groepen. Ik  vind het heerlijk om kinderen te begeleiden en te stimuleren in hun eigen ontwikkeling. Werken met kinderen is erg gezellig en geen dag is hetzelfde. Mijn belangrijkste taak vind ik er voor te zorgen dat jullie kinderen zich veilig voelen en een fijne dag hebben. Naast mijn werk vind ik het ook belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en volg daarom een HBO opleiding Social Work aan de hogeschool in Rotterdam.

Lineke 

Peutergroep Konijntjes

Sinds oktober 2017 ben ik werkzaam bij Kinderopvang de Speelboom op de peutergroep de Uiltjes. Na een leuke meeloopdag wist ik het zeker, hier voel ik me op mijn plek. De manier waarop de kinderen hier in hun waarde worden gelaten, de enthousiaste collega’s, de positieve benadering, dat is iets wat ik zelf ook heel erg belangrijk vind. Ik wil kinderen graag een veilige omgeving bieden om zich te ontwikkelen. Het contact met ouders is daarin voor mij heel belangrijk. Ik hou ervan om lekker te lachen, te knutselen en te spelen met de kinderen. Als de kinderen genieten van een leuke activiteit, dan kan ik daar ook enorm van genieten.

Ik woon met mijn man en twee kinderen in Berkel en Rodenrijs. Nadat ik mijn MBO-diploma’s pedagogisch medewerker en onderwijsassistent heb behaald, heb ik nog een jaar HBO pedagogiek gestudeerd. De afgelopen jaren heb ik gewerkt bij kleine en grote kinderopvangorganisaties en daar ontzettend veel geleerd. Deze ervaring wil ik graag inzetten om de Speelboom een nog beter en mooier kinderopvangverblijf te maken dan het nu al is.

Ik werk op dinsdag en donderdag, soms nog een wisselende dag extra.

Rosanne

Peutergroep Konijntjes

Mijn naam is Rosanne. Ik ben 29 jaar en woon in Rotterdam- West. De kinderen noemen mij Roos (want ja, dat is gewoon veel makkelijker) Sinds februari 2021 ben ik gestart op de peutergroep de Uiltjes en werk samen met Mila en Anabel. Ik heb hiervoor de opleidingen Onderwijsassistent en Pedagogisch Educatief Medewerker afgerond. Ook heb ik hiervoor al op een kinderopvang gewerkt niet ver hier vandaan. Daar heb ik vooral op de BSO gestaan, maar ik merkte algauw dat dat niet echt iets voor mij was. Ik vind de jongere kinderen stiekem toch leuker! Om ze te zien groeien en bloeien en dit van dichtbij te mogen meemaken. Om van hen te mogen leren , dat maakt mij heel erg blij waardoor ik elke keer weer zin heb om op de groep te staan. Het is soms een uitdaging maar dat maakt het tegelijkertijd ook weer spannend. Met het onvoorspelbare gedrag van de kinderen, ziet het er elke dag weer anders uit en dat zorgt voor plezier tijdens het werk.

Anabela 

Peutergroep Uiltjes

Mijn naam is Anabela Da Luz Lopes en ik ben 26 jaar oud. In 2018 heb ik mijn diploma niveau 3 pedagogisch medewerker behaald, waarna ik ben doorgegaan met niveau 4 van gespecialiseerde pedagogisch medewerker die ik in 2020 heb behaald. Ik ben in augustus 2018 als stagiaire begonnen bij de BSO De Speelboom, waar ik op contract ben gekomen in december 2018, omdat ik van BOL- opleiding naar een BBL- opleiding ben gegaan. Na 9 maanden gewerkt te hebben op de BSO De Speelboom, ben ik het team gaan versterken op het kinderdagverblijf bij de peutergroep de Uiltjes. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Ik heb voor dit beroep gekozen, omdat ik het werken met kinderen heel erg leuk vind en ik wil de kinderen een fijne en veilige omgeving aanbieden. Ieder kind is uniek en dat maakt het zo leuk om met ze te werken. Van luiers dragen naar zelfstandig plassen, van eten met de handjes naar eten met een lepel/vork. Ik vind het leuk om hieraan mijn bijdrage te mogen leveren en ook om iedere dag nieuwe dingen te leren aan de kinderen. Dansen met de kinderen is een van mijn specialiteit, daarnaast vind ik het ook leuk om bezig te zijn met het verzorgen/vlechten van de haren van de kinderen.

Sinds kort woon ik samen met mijn vriend in Rotterdam. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om series op Netflix te kijken, uit eten te gaan, te zwemmen met mijn neefjes en nichtjes en om tijd te spenderen met mijn familie en vrienden.

Mila 

Peutergroep Uiltjes

Mijn naam is Milanchela Schoop, maar iedereen noemt mij Mila. Ik ben 32 jaar oud. Ik heb mijn HBO pedagogiek opleiding aan de Fontys Hoge school in Tilburg afgerond. Ik ben pedagoog geworden omdat ik kinderen wil begeleiden tijdens hun ontwikkeling en ouders hierin wil ondersteunen bij de mooie maar uitdagende taak: de opvoeding. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich in een veilige omgeving en op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.Een pedagoog zijn binnen deze veilige omgeving, waar de kinderen spelenderwijs van elkaar maar ook van mij leren, is iets waar ik graag deel van uit maak. 

Eind oktober 2017 ben ik als pedagoog gestart bij De Speelboom. Ik heb op de verschillende groepen mogen werken waardoor ik nu een brede beeld heb wat het aanbieden en geven van opvang aan kinderen van verschillende leeftijden inhoud. Sinds april 2018 sta ik op de peutergroep de Uiltjes.

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, vrijdag en soms nog een wisselende dag extra.

Chelsea 

Babygroep Beertjes

Het werken met kinderen vind ik heel erg leuk en wil de kinderen een fijne en veilige omgeving aanbieden. Zo kunnen de kinderen op hun eigen tempo ontdekken en ontwikkelen. Elke dag samen met de kinderen weer nieuwe dingen ontdekken en ze iets nieuws aanleren. Ik houd van zingen, knutselen  en voorlezen aan de kinderen. Ik heb 7 jaar gewerkt als pedagogisch medewerker op een ander kinderdagverblijf. Ik heb op een peutergroep, verticale groep en de laatste paar jaar vooral op een babygroep gewerkt. Samen met mijn vriend en 2 lieve kinderen woon ik in Rotterdam – Noord.

In 2018 heb ik het diploma pedagogisch medewerker niveau 4 behaald. Ik ben gestart als stagiare bij de Speelboom op de verticale groep die uiteindelijk een peutergroep is geworden. Na het behalen van mijn diploma ben ik in dienst gekomen bij de Speelboom. Aangezien ik het heerlijk vind om met baby’s te werken en er een nieuwe babygroep van start ging, heb ik de switch gemaakt naar deze groep waar ik nu met heel veel plezier  3 dagen werk, namelijk op maandag, donderdag en vrijdag.

Saskia 

Babygroep Beertjes

Sinds oktober 2017 ben ik werkzaam op de babygroep van kinderopvang de Speelboom.  Ik verzorg en begeleid de kinderen op mijn groep tijdens hun dagelijkse activiteiten. Met veel liefde en passie probeer ik zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoefte van ieder kind. Dit doe ik door goed te luisteren naar wat ze mij vertellen, want een baby zegt al heel veel met non-verbale communicatie.

Ook door verbale communicatie communiceren ze met mij, in de vorm van geluiden zoals  verschillende soorten huiltjes. Ik vind het belangrijk dat de baby’s zich veilig voelen bij mij want alleen wanneer een baby zich emotioneel veilig voelt, kan het zich optimaal ontwikkelen. Door alles wat ik doe te benoemen, horen de baby’s wat er gaat gebeuren. Dit draagt bij aan het gevoel van veiligheid. Tevens wordt hun taalontwikkeling hierdoor ook gestimuleerd.

Ik woon samen met mijn lieve vriend en zoon in Rotterdam. Omdat ik mezelf graag verder blijf ontwikkelen ben ik in september 2018 begonnen aan een nieuwe studie. Mijn doel is om mijn kennis en vaardigheden te vergroten om in de toekomst een leidinggevende functie te kunnen ambiëren.  In de tussentijd geniet ik volop van alle kleine wondertjes die ik binnen kinderopvang de Speelboom mag begeleiden tot zelfstandige en volwaardige leden van de samenleving.

Jovainy 

Babygroep Beertjes

Op 17 juni 1999 ben ik geboren en ik woon in Capelle aan den IJssel. In 2018 heb ik mijn MBO-niveau 4 Onderwijsassistente diploma behaald op het Albeda College.Vanaf april 2019 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan door deel te worden van Kinderopvang de Speelboom. Ik zorg met veel plezier en liefde voor jullie kinderen. Ieder kind is uniek en maakt zijn eigen ontwikkelingen door.

Ik vind het belangrijk om ze in hun eigen reisje door het leven uit te dagen en stimuleren. Dit wil ik de kinderen aanbieden door middel van activiteiten waarvan ze leren en zich kunnen uiten. Één van mijn sterke punten is creatief bezig zijn, dit vind ik dan ook erg leuk om inzetten op de werkvloer. Tijdens het werken op de Speelboom heb ik een hele nieuwe visie leren kennen “de Ted methode” hierbij maken wij gebruik van gerecyclede materialen. Ik vind dit een hele mooie manier om rekening te houden met het milieu en mijn creativiteit in te zetten. Hieruit ontstaan de mooiste creaties gemaakt door de kinderen zelf.

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Elke dag is anders en dat zorgt voor heel veel plezier!

Zakia 

Babygroep Schaapjes

Werken met kinderen geeft mij een gevoel van voldoening, omdat ik een bijdrage mag leveren aan hun ontwikkeling en opvoeding. Maar natuurlijk ook het creëren van een veilig gevoel bij kinderen. Inmiddels heb ik 2,5 jaar op de peutergroepen gewerkt en 4,5 jaar op de babygroepen. Dat heb ik met heel veel plezier gedaan. Hiervoor heb ik de opleiding interieurstyling gedaan en daarna de opleiding Sociaal pedagogisch medewerker niveau 3 afgerond. In november ben ik gestart bij kinderopvang De Speelboom als leidster op de babygroep de schaapjes. Hier ben ik 3 dagen per week werkzaam. Zelf heb ik 2 kinderen een jongen en een meisje, die ook op de Speelboom spelen als ik aan het werk ben.

Jessica 

Babygroep Schaapjes

Direct nadat ik mijn opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 heb behaald ben ik aan de slag gegaan in de kinderopvang in Zeeland, waar ik woonde. Ik ben gestart als invalkracht en al vrij snel heb ik heel veel ervaring op gedaan op een vaste babygroep. In 2019 heb ik de cursus babyspecialist behaald. Vanwege mijn verhuizing naar Rotterdam zet ik mijn passie en liefde voor kinderen voort bij de Speelboom, een kinderdagverblijf waarbij ik mij direct thuis voelde in hun visie. Doordat ik de kinderen veiligheid en vertrouwen biedt kunnen zij zich volledig ontwikkelen in hun eigen tempo. Dit doe ik door rust en structuur te bieden en te benoemen wat ik doe.

Ik vind het belangrijk dat ouders hun kind met een vertrouwd gevoel achter laten, wat ik laat merken door oprechte aandacht te geven aan de ouders en kinderen bij binnenkomst.

Ik geniet ervan als ik een glimlach zie bij de kinderen. De trotse momenten wanneer zij voor het eerst omrollen, klappen in hun handjes, hun eerste stapjes zetten en genieten van de aandacht.

Graag verwelkom ik jullie op de babygroep de schaapjes waar ik 4 dagen aanwezig zal zijn!

Tanisha 

Babygroep Schaapjes

Van jongs af aan vond ik met kinderen zijn/werken erg plezierig. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om mijn passie te gebruiken en mijzelf verder te ontwikkelen in dit gebied. Zojuist heb ik mijn MBO 3 diploma Pedagogisch medewerker behaald. Tijdens mijn studie heb ik al enkele malen met plezier stage gelopen bij kinderdagverblijven, waardoor ik veel ervaring op kon doen. Met mijn inzet hoop ik een vrolijke sfeer te creëren en een prettige tijd op het verblijf te geven aan de kinderen.

Sebahat Kilinç

Kokkin en inval groep

Sinds september 2017 kook ik elke dag voor de kinderen de allerlekkerste maaltijden. Koken is mijn passie! Ik gebruik zoveel mogelijk verse producten, zodat ik een gezonde verantwoorde maaltijd op basis van de schijf van 5. Ook heb ik ongeveer 15 jaar in de kinderopvang gewerkt op een babygroep en een peutergroep. Aangezien ik een afgeronde opleiding voor de kinderopvang heb, zult u me ook af en toe tegenkomen op de groepen om in te vallen. Ik woon in de buurt, ben getrouwd en heb 2 kinderen van 28 jaar en 5 jaar.

Claudette

Babygroep Beertjes

Sinds 1 juli werk ik op de babygroep de Beertjes. Ik heb de opleiding pedagogisch werk niveau 3 afgerond en een aantal jaar ervaring in de kinderopvang, maar de babygroep is allerleukste groep vind ik. Daar ligt mijn hart en mijn passie. Elke dag zie ik nog steeds als een uitdaging met de kinderen. Ik vind het mooi om de ontwikkeling van kinderen mee te maken en dichtbij de opvoeding te mogen staan. Het aller belangrijkste in mijn werk vind ik de kinderen liefde, veiligheid en een vertrouwd gevoel geven. Als moeder zijnde weet ik dat uw kind het waardevolste is en daarom streef ik ernaar dat ieder kind de zorg en aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft, samen met mijn collega’s maken we dit waar. Dit jaar zal ik ook gaan starten met de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4.

Mijn werkdagen zullen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag

Benny

EarlyBird docent

Benny climbs a tree, en niet zomaar een boom, maar de enige echte Speelboom. Kom, en ga samen met mij op avontuur. Dan komen we vast mijn dierenvriendjes tegen en gaan we blaadjes tellen!

Cath

BSO Apen

Mijn naam is Cath en ik ben 29 jaar oud en woon in Rotterdam. Ik heb een dochter van 9 jaar. In 2011 heb ik de opleiding SPW4 met succes behaald en veel ervaring mogen opdoen in het speciaal onderwijs, de kinderopvang maar ook de gehandicaptenzorg. Het leukste vind ik toch met kinderen bezig zijn en activiteiten mogen organiseren. Ik ben erg creatief en hou van knutselen en spelletjes organiseren. Ik vind het belangrijk kinderen een veilige omgeving te kunnen bieden met rust en structuur zodat zij zich thuis kunnen voelen. Ik zal 5 dagen werkzaam zijn op de BSO en in de vakanties zal mijn dochter ook op de BSO aanwezig zijn.  

Güllüzar

BSO Apen

Ik ben Güllüzar en ik werk sinds juni 2021 bij de Speelboom op de BSO. Ik ben moeder van 3 kinderen en de trotse oma van 2 kleinkinderen. Ik heb de opleiding SPW 3 gedaan en na mijn opleiding op de peuterspeelzaal gewerkt. Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan bij een stichting en wilde nu weer graag aan de slag in de kinderopvang. De BSO is nieuw voor mij,  maar deze uitdaging ga ik graag aan.

Ik ben een gezellige, vrolijke en enthousiaste vrouw die vooral heel lief is voor de kinderen. Mijn hart ligt bij het werken met kinderen omdat ik erg hou van kinderen en hun verschillen. Ik geniet ervan de kinderen te kunnen helpen en met ze te kunnen spelen. Ik lach graag mee met de kinderen en een kind wat verdrietig is om welke reden dan ook kan bij mij troost vinden.

Wat ik graag met de kinderen doe, is knutselen, koken en ik hou van spelletjes spelen met de kinderen. Op de BSO zie ik hoe verschillend de kinderen zijn en de verschillende behoeftes die zij hebben. Inspelen op deze behoefte en de kinderen te kunnen geven waar zij behoefte aan hebben, geeft mij voldoening. En de verschillen tussen de kinderen is waar ik van geniet en wat het werk mooi maakt.

Ik werk 5 dagen op de BSO, dat geeft mij de gelegenheid een goede band met de kinderen en hun ouder(s) op te kunnen bouwen

Vacature

Op dit moment hebben wij geen vacature open staan.

Pluis

Vaste medewerker konijntjes

Dag lieve ouder(s), welkom bij de Speelboom, waar ik elke dag met heel veel plezier allerlei verhalen voorlees.  Wist u dat we bij de Speelboom heel veel leuke boeken hebben en dat we met de kinderen ook regelmatig naar de bibliotheek gaan. Voorlezen is erg belangrij. Het helpt bij het leren luisteren en concentreren en de woordenschat wordt vergroot bij kinderen. Dus vandaar dat ik heel veel voorlees zodat de kinderen  kinderen net zo slim worden als ik.

Meneer Aap

Babygroepen 

Mijn naam is meneer Aap en elke dag vertel ik de babybeertjes over het thema.