Lekker Fit!

De Speelboom is een Lekker Fit organisatie. Rotterdam Lekker Fit Is een programma van de gemeente Rotterdam om Rotterdamse kinderen fitter te maken. Fitte kinderen zitten lekkerder in hun vel, doen beter mee en blijven ook in de toekomst vaak gezonder. Samen met de ouder zorgt een Lekker Fit organisatie voor een gezonde leefstijl bij het kind. Een kind dat van kleins af aan gezonde gewoontes aanleert, heeft daar nu én later veel profijt van. Iedere dag bieden we op de Speelboom een Lekker Fit activiteit aan, die aansluit op het niveau van het kind en verrijkt is met taal. Bijvoorbeeld bewegen op muziek en dan benoemen we de lichaamsdelen van de kinderen of kinderyoga. Alle kinderen en pedagogen doen mee met de Lekker Fit activiteit, waardoor het plezier in bewegen wordt vergroot bij het kind.

 

    Vers

    Ook onze voeding is lekker Fit. Dit betekent geen producten en drinken, met toegevoegde suikers zoals bijvoorbeeld diksap, ranja, koekjes en dergelijke. Als uw kindje jarig is, dan vragen wij aan u als ouder om een leuke gezonde traktatie te trakteren. Wij kunnen u daarbij helpen met voorbeeldkaartjes.

    Regelmatig eten we ook uit onze moestuin zoals, spinazie, sla, radijsjes. De moestuin wordt door de kinderen uit de peutergroepen bijgehouden.